2 kg anties (supjaustyto gabalais ir šiek tiek pasūdytų)
1 šaukšto aliejaus
3 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)
30 g gabalėlio imbiero (smulkiai pjaustyto)
2 raudojųjų čili pipirų
1 citrinos žievelės
800 ml šviežių apelsinų sulčių
4 šaukšų sojos padažo
1 šaukšto cukraus
grūstų juodųjų pipirų
1/2 a.š. krakmolo
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir jame kepkite anties gabalėlius, oda į apačią. Kepkite kol taukai išsilydys, o skūrelė taps traški, rusva (apie 6 minutes). Tada apverskite kiekvieną gabaliuką ir dar pakepinkite apie 2 minutes.
- Apkepintos anites gabalėlius išimite iš keptuvės ir dėkite į puodą. Nupilkite į atskirą indą taukus.
- Išvalykite keptuvę sausu popieriniu rankšluoščiu.
- Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą anties taukų, kuriame apkepinote anties gabalėlius. Ant nedidelės ugnies apkepinkite imbierą ir česnaką, kol jie pagels ir paskleis aromatą. Sudėkite čili pipirus (nepjaustytus), citrinos žievelę ir viską maišant pakepinkite.
- Viską supilkite ant puode esančių anties gabaliukų.
- Supilkite apelsinų sultis, sojos padažą, cukrų, truputį grūstų juodųjų pipirų ir šiek tiek druskos.
- Troškintuvą uždenkite, palikdami mažą tarpelį, ir troškinkite ne trumpiau kaip 2 valandas. Karts nuo karto galite pamaišyti.
- Ištroškintus anties gabalėlius išimkite. Jei paviršiuje yra susidaręs riebalų sluoksnis, jį atsargiai nugriebkite šaukštu.
- 1/2 a.š. krakmolo sumaišykite su 2 šaukštais šalto vandens ir maišydami supilkite į padažą. Padažą dar kartą užvirinkite. Palaistykite padažu anties gabalėlius.
- Antį patiekite su šparaginėmis pupelėmis ar paprasčiausiai virtais ryžiais!
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą