Toffi, kokosas, riešutai

Nuostabaus skonio pyragas! 




Biskvitų reikės dviejų, jei jūsų forma nėra didelė (iki 24 cm skersmens) galite jį perpjauti skersai pusiau, jei didesnė teks kepti 2 :)

Kakavinis biskvitas:
3 dideli kiaušiniai
200 ml cukraus
6 šaukštai aliejaus
6 šaukštai vandens
200 ml miltų
2,5-3 šaukštai gero kakavo
1 kepimo miltelių

Gaminimas:
1. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų.
3. Visą laik plakant, palaipsniui pilti cukrų.
4. Pridėti po vieną kiaušinio trynį.
5. Plakti iki vientisos masės spalvos.
6. Įpilti aliejaus, vandens ir dar šiek tiek paplakti.
7. Sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
8. Įkaitinti orkaitč iki 180 laipsnių.
9. Laipsniškai pilti miltų masę į kiaušinių ir atsargiai maišyti kol taps vienalyte.
10. Kepti 20-30 min.


Kokosinė masė:
600 ml pieno
300 g kokoso drožlių
200 ml cukraus
200 g minkšto sviesto
2 šaukštai bulvių krakmolo

Gaminimas:
1. Į prikaistuvą supilti pieną.
2. Pridėti bulvių krakmolo ir gerai išmaišyti.
3. Pridėti kokosų drožles, maišyti.
4. Visą laiką maišant virti 5 minutes.
5. Suberti cukrų.
6. Įdėti sviestą.
7. Maišyti iki kol sviestas ištirps ir pavirti dar 2 minutes.
8. Dar karštą masę (SVARBU!) supilti ant biskvito, išlyginti masę ir dėti antrą biskvitą.

Toffi masė:
1 indukas RUDUDU.
150 g minkšto sviesto.

Gaminimas:
1. Pašildome RUDUDU, kad būtų šiltas (su indeliu dedame į karštą vandenį ir šildome 20-30 min)
2. Sviestą pasidaliname į kelias dalis.
3. Maišome mikseriu kol taps purus.
4. Dedame po kelis šaukštus RUDUDU ir vis maišome iki vientisos masės, kol baigsis RUDUDU.
5. Paruoštą masę dedeme ant biskvito, gražiai išlyginame.

Išbaigimas:
Ant Toffi masės dedame norimus riešutus.
Pyragą dedame į šaldytuvą ir laikome tol kol sutvirtėja kokosinė masė. Geriausias skonis po 12 h. šaldytuve :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą