2 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti pužiedžiais
2 česnako skiltelės, sutrintos
5 bird’s eye čili pipirai, susmulkinti
1 red banana čili pipiras, susmulkintas
200 ml cukraus
100 ml vyno acto
1 citrinos sultys
1 šaukštelis druskos
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Suberkite supjaustytus svogūnus ir kepkite ant vidutinės-mažos ugnies apie 30 min. Tada padidinkite iki vidutinės, pridėkite česnaką ir čili. Nuolat maišant kepkite dar 10-15 min arba iki kol svogūnai pasidarys auksinės spalvos. Suberkite cukrų, druską, actą ir citrinos sultis. Maišykite kol cukrus ištirps. Tuomet užvirkite ir kai užvirs sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ugnies. Nuolatos pamaišant dar kepkite 40-50 min, kol masė taps lipni ir karamelinė. Sudėkite į sterilizuotus stiklainiukius. Laikykite šaltai. Laikyti galimia iki 4 sav. Skanaus!
2 tbsp olive oil
6 medium brown onions, halved, thinly sliced
2 garlic cloves, crushed
5 bird’s eye chillies, sliced
1 red banana chilli, halved, deseeded, finely sliced
200 ml caster sugar
100 ml wine vinegar
1 lemon juice
1 tsp salt
Heat oil in a heavy-based saucepan over medium-low heat. Cook onion, covered, stirring occasionally, for 30 minutes or until soft. Increase heat to medium. Add garlic r and chilli. Cook, stirring occasionally, for 10 to 15 minutes or until onion is pale golden. Add sugar, salt, vinegar and lemon juice. Stir for 3 to 4 minutes or until sugar has dissolved. Bring to the boil. Reduce heat to medium-low. Simmer, stirring occasionally, for 40 to 50 minutes or until mixture has thickened and caramelised. Spoon into a hot sterilised jar. Seal. Cool. Store in fridge for up to 4 weeks.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą