Traškios česnakinės bulvės

Reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių
70 g sviesto
2 česnako skiltelių
drsukos
citrinpipirių
mėgstamų prieskonių

Gaminimas:

Jei naudojate šviežias bulves, tai jas tiesiog gerai nuplaukite. Jei naudojate ne šviežias bulves - nuskuskite. Dabar apsišarvuokite kantrybe, pasiimkite aštriausią, ploniausią peilį ir įpjaukite bulvę kas 1-2 mm ir nuo apačios stengtis palikti 0.5 - 1 cm. Kadangi man pavyko gražiai supjaustyti ir nesulaužyti bulvių tai aš savimi didžiuojuos :) Jei ir jums tai pavyks, tuomet iššsilydykite sviestą, įtarkuokite smulkiai česnaką, sumaišykite visus prieskonius ir dar kartelį apsišarvuokite kantrybe. Su sviesto mišiniu patepkite kiekvieną bulvės įpjovą (nemirkykite bulvės svieste, gausis ne taip). Na ir po ilgų "žaidimų" galite pašauti bulves į 200 laipsnių orkaitę 50 min. Patiekite su daržovių salotomis.

P.s. į tarpelius galite pridėti plonų kumpio gabaliukų, apibarstyti kmynais ir puikiausiai tiks pagrindinio patiekalo vaidmeniui.

Skanaus! :) :) :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą