22 cm apvali kepimo forma.
6 porcijos.
Šiam pyragui reikės 15 lietinių blynų pagal jau mano minėtą receptą: http://le-cooking.blogspot.com/2013/09/lietiniai-blynai.html
Įdarui reikės:
400 g maltų vištienos kepenėlių
1 tarkuotos morkos
2 kubeliais pjaustytų svogūnų
cukrus 1:1 druska
alyvuogių aliejaus
Plakiniui reikės:
1 kiaušinio
3 šaukštų grietinės
4 šaukštų vandens
1 šaukšto pomidorų padažo
Gaminimas:
Alyvuogių aliejuje pakepkite morką, svogūnus su lygia dalimi druskos ir cukraus. Kai svogūnai bus minkšti į keptuvę sudėkite kepenėles. Pabarstykite druskos, pipirų. Viską kepkite dar 5 min.
Ant kepimo formos dugno paklokite du blynus. Dar du lietinius pasilikite viršui. Ant likusių blynų dėkite kepenėlių įdaro ir suvyniokite juos į vamzdelius. Susuktus blynus vieną šalia kito sudėkite į kepimo formą ratu ir užpilkite 70% kiaušinio plakinio (kiaušinį, pomidorų padažą, vandenį, grietinę gerai suplakti).
Užklokite likusiais dviem blynais. Torto viršų aptepkite likusiu plakiniu. Pyragą kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 30 min. Galite baigiant kepti užbarstyti tarkuoto sūrio. Patiekti su grietine. SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą