Pilni namai rudeniškų gėrybių, tad eksperimentai liejas per kraštus. Šiandien susapnavau karštas daržovių salotas. Atsikėlusi, žinoma, puoliau jas gaminti. Laaaabai trūko skrudintos juodos duonos, bet kadangi mano šalyje jos nėra, o ir kepti nebuvo kada, teko pasitenkti paprasta balta duona (Lietuvoje tai panašiau į batoną). Kumpį naudojau paprastą rūkytą kurį atsiuntė mama su visu lauknešėliu, todėl valgomas, kaip prabangiausias PARMOS kumpis :), bet jūs galite naudoti ir jūsų mėgstamiausią kumpį. Salotas gaminau 2 asmenims, todėl praporcijos bus mažos.
Reikės (paruošimas):
1 nedidelės cukinijos (nuplauti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Supjaustyti griežinėliais).
1 didelės morkos (nuskusti, supjaustyti griežinėliais ar šiaudeliais. Apšlakstyt a.aliejumi, druska ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.).
3 nedidelių burokelių (nuplauti, nusausinti, pašlakstyti a.aliejumi, druska. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 60 minučių. Nulupti. Supjaustyti kubeliais).
2 saujų kalafiorų žiedynų (pavirti 2 min pasūdytame vandenyje. Nupilti. Vandenį nugarinti. Pakepti ant sviesto su kalendra, kmynais, aštria paprika).
Mėgiamio kumpio.
Padažui reikės:
2 didelių česnako skiltelių
50 ml balzamiko acto
nepilno šaukšto medaus (galite keisti rudu cukrumi)
šiek tiek druskos
aštrios paprikos
3 lašeliai piri piri padažo.
Gaminimas:
Česnaką nulupti, sutraiškyti, susmulkinti, pakepti alyvuogių aliejuje su šiek druskos. Balzamiko actą kaitinti su medumi. Tada supilti česnaką ir likusius prieskonius (druską, papriką, piri piri). Dar šiek tiek pakaitinti. Apšlakstyti į lėkštes sudėtas daržoves. Uždėti kumpio. Patiekti su paskrudinta duona. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą