Baumkuchen


Reikės:
9 kiaušinių
400 g sviesto 
230 g miltų 
300 g cukraus 
150 g krakmolo 
4,5 a. š. kepimo miltelių 


Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukrumi. Nuo 6 kiaušinių atskirti baltymus, juos teks panaudoti vėliau. Trynius ir likusius 3 kiaušinius dėti į sviesto ir cukraus masę. Viską išplakti. Kepimo miltelius, krakmolą ir miltus sumaišyti, persijoti per sietelį. Sausus produktus įmaišyti į plakinį. Baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į turimą tešlą.
Pasiruošti kepimo formą (aš naudojau 30x16 cm formą), t.y. kepimo formos dugną ir šonus patepti sviestu.
Į kepimo formą įpilti samtį tešlos, paskirstyti po visą formos dugną. Kepti 200ºC orkaitėje, įjungus tik viršutinę programą, kol viršus taps rusvas, maždaug 5-6 min. Kai sluoksnis apkepęs, t.y. parudęs, ant jo vėl plonai užtepti tešlos. Procesą kartoti tol, kol visa tešla bus iškepta. 


Man liko apie pora samčių tešlos, išmesti buvo gaila, todėl pribėriau miltų, kol tešlą buvo galima kočioti ir iškepiau sausainių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą