O šiandien paprastas, bet neprastas pyragas. Bananis, su šokolado gabalėliais ir romo poskoniu... Idealiai tiks prie kavos puodelio, su vaniliniais ledais ar šiaip pasmaližiauti.
Jums reikės:
220 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
5 didelių bananų (supjaustytų griežinėliais)
4 kiaušinių (kambario temperatūros)
150 g cukraus
4 šaukštų tamsaus romo
100 g juodo šokolado (sukapoto peiliu)
keli lašeliai vanilės esencijos
150 g tirpdyto sviesto
Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Kepimo formą ištepam sviestu ir pabarstom miltais. Kepiau pailgoje kekso formoje.
Vienam dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitam, didesniam, išplakam kartu kiaušinius, cukrų, romą ir vanilę. Įmaišom atsargiai pusę miltų masės, tada pusę sviesto. Suberiam likusius miltus, supilam sviestą. Vėl atsargiai išmaišom. Sudedam bananus, šokoladą ir atsargiai viską gerai išmaišom. Pilam į paruoštą formą. Kepam apie 50 min. Ar iškepė – patikrinam įdūrę su mediniu pagaliuku. Ištraukus jis turi būti sausas. Iškeptą pyragą atvėsiname orkaitėje ir tik tuomet galite jį išimti is kepimo indelio.
keli lašeliai vanilės esencijos
150 g tirpdyto sviesto
Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Kepimo formą ištepam sviestu ir pabarstom miltais. Kepiau pailgoje kekso formoje.
Vienam dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitam, didesniam, išplakam kartu kiaušinius, cukrų, romą ir vanilę. Įmaišom atsargiai pusę miltų masės, tada pusę sviesto. Suberiam likusius miltus, supilam sviestą. Vėl atsargiai išmaišom. Sudedam bananus, šokoladą ir atsargiai viską gerai išmaišom. Pilam į paruoštą formą. Kepam apie 50 min. Ar iškepė – patikrinam įdūrę su mediniu pagaliuku. Ištraukus jis turi būti sausas. Iškeptą pyragą atvėsiname orkaitėje ir tik tuomet galite jį išimti is kepimo indelio.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą