Nesitikėjau tokio gero skonio, nes nesu manų košės mėgėja, bet kas ragavo niekas nepasakė, kad tai tik manų košė (o ragavo 9 žmonės :) ) Sakyčiau lengvas, neitin saldus, manyčiau netgi tinkamas pusryčiam.
100 g - 190 kcal.
Reikės / Składniki:
1 l pieno / mleka
150 g sviesto / masła
250 ml cukraus / cukru
250 ml manų kruopų / kaszy mannej
3-4 v.š. kakavo / łyżki kakao
sausainių (Gaidelis) / paczka herbatników pełnoziarnistych
7-8 vnt. gvazdikėliai (sumalti) / szt. goździki (zmielić)
Gaminimas:
30x20 cm dydžio formą išklojame folija ir joje sudėliojame sausinius.
Puode užverdame pieną, sviestą, cukrų ir maltus gvazdikėlius. Tuo tarpu pasiruošiame košę ir persijojame kakavą. Kai pienas pradeda virti nuimam nuo ugnies. Dedame kakavą ir viską gerai išmaišome. Tada plona srovele pilame manų košę ir visą laiką maišome, kad nesusidarytų grūdeliai. Kai visa košė jau piene, puodą pastatome atgal ant ugnies ir maišant verdame kol pasidarys gaėtinai tiršta košė. Karštą masę pilame ant sausainių, gražiai išlyginame. Pabarstome viršų riešutais ar sėklomis - tai ką turite namuose. Pastatome kol visiškai atvės ir pjaustome gabaliukais.
Wykonanie:
Blaszkę 30x20cm wykładamy folia spożywcza oraz herbatnikami.
W garnku podgrzewamy mleko, rozpuszczając w nim masło pokrojone w kostkę, cukier i mielony goździki. W tym czasie przygotowujemy sobie kaszę oraz przesiewamy kakao do miseczki.
Kiedy mleko zacznie się gotować, zestawiamy je z ognia. Dodajemy najpierw kakao i wszystko dobrze mieszamy trzepaczką aż się połączy z mlekiem. Następnie cienką strużką wsypujemy kaszę i cały czas intensywnie mieszamy, by nie utworzyły się grudki. Kiedy cała kasza znajdzie się w mleku, wszystko lekko podgrzewamy cały czas mieszając aż masa stanie się bardzo gęsta.
Gorącą masę wykładamy na herbatniki i delikatnie dociskamy i wyrównujemy. Posypujemy orzechami, pestki z dyni czy co mamy i lekko go dociskamy. Zostawiamy do wystygnięcia i kroimy w kawałki.
!!! SKANAUS / SMACZNEGO !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą