Taip atrodo nevirti
Tak wyglądają nieugotowane
|
150 g ryżu do sushi zalać zimną wodą i moczyć przez 2 godziny. Odcedzić ryż przez sitko po czym rozłożyć na tkaninie. 40 g pieczarek, 50 g imbiru, 1 szt. cebuli szalotki, 2 ząbki czosnku, 1 laskę selera drobno posiekać i smażyć z odrobiną oleju. Wszystko ochłodzić. 400 g mielonego mięsa drobiowego (użyłam kurczaka), 1 jajko, 2 szt. posiekanych liści nori i 2 łyżki sosu sojowego wymieszać w misce. Dodać sól i cukier. Mokrymi rękami z mięsnej masy uformować klopsiki i delikatnie obtoczyć w ryżu (jeżeli masa jest zbyt mokra - zmieszać 1-2 kromki mielonego chleba). Chińskie perły umieścić na parowarze i gotować na parze przez 30 minut. Pęczek szczypiorku oczyścić i umyć. W misce wymieszać po1 łyżce sosu sojowego i oleju sezamowego, doprawieć cukrem. Szczypiorek i sos sojowy podać z chińskimi perłami.
Garpuodį gali pasidaryt pats, taip kaip parodyta nuotraukoje:
Parowar możesz zrobic sam tak jak na zdjęciu :
!!!Skanaus / Smacznego!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą