Kiniški perliukai / Chińskie perły



Taip atrodo nevirti
Tak wyglądają nieugotowane
150 g trumpagrūdžių lipnių ryžių (maži, balti, apvalūs ryžiai. Tinka skirtų sušiams) užpilti šaltu vandeniu ir 2 valandas brinkinti. Ryžius nukošti per sietelį, nuvarvinti ir paskleisti ant medžiagos skiautės. 40 g grybų, 50 g imbiero, 1 šalotinį svogūną, 2 skilteles česnako, 1  lazdelę saliero smulkiai supjaustyti ir pakepti su šlakeliu aliejaus. Viską atvėsinti. 400 g maltos paukštienos (naudojau vištieną), 1 kiaušinį, 2 smulkintus jūros dumblių lapus ir 2 šaukštus sojų padažo sumaišyti dubenyje su paruoštais produktais. Masę pagardinti druska ir cukrumi. Drėgnomis rankomis iš mėsos masės padaryti rutuliukus ir lengvai spaudžiant apvolioti ryžiuose (jei mėsos masė perskysta - įmalti 1-2 riekeles duonos). Kiniškus perliukus sudėti į garų puodą ir uždengus virti garuose 30 min. Pundą svogūnų laiškų nuvalyti ir nuplauti. Dubenyje sumaišyti po 1 šaukštą sojų padažo ir sezamų aliejaus, pagardinti cukrumi. Svogūnų laiškus ir sojų padažą patiekti su kiniškais perliukais.










150 g ryżu do sushi zalać zimną wodą i moczyć przez 2 godziny. Odcedzić ryż przez sitko po czym rozłożyć na tkaninie.  40 g pieczarek, 50 g imbiru, 1 szt. cebuli szalotki, 2 ząbki czosnku, 1 laskę selera drobno posiekać i smażyć z odrobiną oleju. Wszystko ochłodzić. 400 g mielonego mięsa drobiowego (użyłam kurczaka), 1 jajko, 2 szt. posiekanych liści nori i 2 łyżki sosu sojowego wymieszać w misce. Dodać sól i cukier. Mokrymi rękami z mięsnej masy uformować klopsiki i delikatnie obtoczyć w ryżu (jeżeli masa jest zbyt mokra - zmieszać 1-2 kromki mielonego chleba). Chińskie perły umieścić na parowarze i gotować na parze przez 30 minut. Pęczek szczypiorku oczyścić i umyć. W misce wymieszać po1 łyżce sosu sojowego i oleju sezamowego, doprawieć cukrem. Szczypiorek i sos sojowy podać z chińskimi perłami. 









Garpuodį gali pasidaryt pats, taip kaip parodyta nuotraukoje:
Parowar możesz zrobic sam tak jak na zdjęciu :


!!!Skanaus / Smacznego!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą