16 cm formai reikės:
100 g maltų, sausų aguonų (arba paprastas aguonas sumalti kavamale)
150 g gerai prinokusių kriaušių, tarkuotų burokine tarka
60 g kokosų pieno (jei leidžiate sau riebaliuko maišykite 30 g kokosų pieno ir 30 g sviesto ghee)
100 g datulių (geriau šviežios, jei džiovintos, užpilti 100 ml karšto vandens, kad suminkštėtų)
2 kiaušinių
50 g maltų riešutų
pusę šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas:
Kriaušes sutarkuotas burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis, kepimo milteliais ir riešutais. Datules supilti į kokosų pieną ir sumalti smulkintuvu iki vientisos masės. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir gerai išsukti. Į aguonas supilti kokosų pieno ir datulių masę. Gerai viską išmaišyti. Likusius kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 40 min. 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kremas:
2 šaukštai kokosų pieno
1 bananas
Viską sumaišyti iki vientisos masės ir užtepus ant atvėsusio biskvito viršaus apiberti gausiai vaisių asorti.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą