Reikės:
1 brokolio
alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio juodgrūdžių
žiupsnelio malto muskato
2 šaukštelių kario
pusės citrinos sulčių
nutarkuotos citrinos žievelės
400 ml kokosų pieno
stiklinės vandens
druskos
pipirų
Dekoracijai naudojau ridikėlių sėklų daigus.
Gaminimas:
Brokolus pašlakstome alyvuogių aliejumi, juodgrūdžiais ir kario prieskoniais. Kepame 200 laipsnių orkaitėje, 15-20 min. Tada brokolius sudedame į puodą, pabarstome muskatu, įpilame vandens ir verdame iki minkštumo. Supilame kokosų pieną, užverdame ir viską sutriname elektriniu plaktuvu. Įdedame citrinos žievelę, citrinos sultis, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome, pilstome į lėkštes ir pabarstome juodgrūdžiais, ridikėlių sėklų daigais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir SKANAUS!
P.s. Juodgrūdžių sėklos kitaip yra vadinamos juodieji indiški kmynai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą