400 g skardinės nusunktų, konservuotų avinžirnių
200 g žirnelių, kambario temperatūros
nedidelės brokolio galvos (reikalingi bus tik patys žiedai, be koto)
1 didelė skiltelė česnako
sauja petražolių
sauja šviežios kalendros
pusės citrinos sultys
didelis šaukštas kumino
druska ir pipirai pagal skonį
100-150 ml maltų džiuvėsėlių
500 ml aliejaus
Gaminimas:
Į nedidelį prikaistuvą įpilame aliejų ir pastatome jį kaisti.
Viską sudedame į elektrinį maišytuvą (arba liaudiškai blenderį :) ) ir sumalame iki vientisos masės. Paragaujame, jei trūksta druskos dar įdedame ir viską gerai išmaišome. Tuomet suberiame 100 ml džiuvėsėlių ir gerai išmaišome. Paliekame 5 minutėms ir darome 2 cm skersmens kukuliukus, jei sunkiai darosi dadedame dar 50 ml džiuvėsėlių (perdidelis kiekis džiuvėsėlių gali lemti jų sprangumą po iškepimo, permažas - bekepant falafeliai išsileis ir jų nerasite :) ). Po keleta falafelių dedame į labai gerai įkaitusį aliejų (180-190 laipsnių) ir kepame apie 2 minutes arba kol bus gražiai rudi.
Falafelius patiekiame su salotomis ir česnakiniu padažu.
Izraelyje jie valgome pitoje :) |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą