Lengvas uogų tortas

Naudoju 18 cm skersmens kepimo formą.


Braškių ir aviečių tortas
Reikės:
5 kiaušinių
150 ml cukraus
150 ml maltų aguonų (jei nerasite pirkti jau sumaltų, 
galite paprastas sausas aguonas sumalti kavamale)
50 ml aguonų
2 v.š krakmolo

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standumo, įmaišyti pusę cukraus ir plakti tol kol masė taps blizgi. Trynius išplakti su likusiu puse cukraus iki purumo. Trynius įmaišyti į baltymus (viską maišyti lėtai ranka, o ne elektriniu maišytuvu). Maltas aguonas, aguonas ir krakmolą švelniai sumaišyti su baltymais. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir patepti sviestu. Dėti 5 šaukštus paruoštos masės, gražiai šaukštu išlyginti, pašauti į orkaitę ir kepti 13 min. Taip iškepame 5 biskvito blynus.



Pertepimas:
400 g uogų
50-100 g cukraus (priklauso nuo uogų saldumo)
3 a.š. želatino
200 g kreminės varškės
200 g plakamosios grietinėlės

Gaminimas:
300 g uogų gerai sutrinti su cukrumi. Likusį 100 g uogų smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su jau sutrintomis uogomis. Želatiną užpilti 50 ml vandens ir palaukti kol išbrinks. Uogas pašildyti ant silpnos ugnies (jokiu būdu neužverdam), tada sudėti išbrinkusią želatiną ir viską gerai išmaišyti, kol nebeliks želatinos rutuliukų. Į uogas su želatina įmaišyti kreminę varškę. Atšaldytą plakamą grietinėlę išplakti iki purumo. Dėti po šaukštą į uogų mišinį ir labai lėtai viską maišyti. Ir taip kol masė taps vientisa.



Surinkimas:
Į kepimo formą dėti biskvitą ir 5 šaukštus paruošto pertepimo. Kišti šadymo kameron ir ten palaikyti 5 min. Tada ištraukti, dėti ant viršaus sekantį biskvitą ir 5 šaukštus pertepimo. Vėl 5 minutėm šaldymo kameron ir taip kol surinksite pilnai tortą. Ant viršaus užtepti likusį pertepimą ir papuošti sveikomis uogomis. Palikti bent 4 valandom šaldytuve ir galite skanauti.











Trešnių tortas


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą