Aguonėlė / Makowiec japonski

Tai vienas skaniausių, šlapiausių ir lengviausių pyragų. Jei mėgstate aguonas jis kaip tik JUMS! Kaip keista bebūtų šiame pyrage nenaudojami miltai, juos keičia maltos aguonos. Mano šalyje aguonų galima nusipirkti iškart sumaltų, sausų. Jei tokių nerasite - aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, kai atvės nupilkite vandenį ir sutrinkite blenderiu. Taip pat viena pagrindinių šio pyrago sudedamųjų dalių obuoliai, bet galutiniame rezultate jų išvis nesijaučia! Pabandykite - nenusivilsite! :)

Reikės:
200 g maltų, sausų aguonų (arba paprastas aguonas išmirkyti ir sumalti blenderiu ar mėsmale)
300 g obuolių, tarkuotų burokine tarka
125 g sviesto kambario temperatūros
100 g cukraus
4 kiaušinių
4 v. š. manų kruopų
1 a. š. kepimo miltelių
sauja skaldytų riešutų (nebūtina)
sauja džiovintų sapnguolių (galite dėti razinų, bet spanguolių rukštelė labiau tinka ;) )

Gaminimas:
Obuolius sutarkuotus burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir gerai išsukti. Į aguonų ir obuolių masę supilti išsuktą sviestą su cukrumi, manus, kepimo miltelius, spanguoles, riešutus. Gerai viską išmaišyti. Likusius kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kol pyragas kepa galite pasiruošti glajų.

Glajui reikės:
100 g juodojo šokolado
50g grietinėlės

Gaminimas:
Šokoladą ištirpinti ir sumaišyti su grietinėle kol taps vientisa mase.
Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu ir palikti ramybėje kol viskas atvės. Pabarstykite cukraus pudra ir SKANAUS!


Składniki ciasta:
200 g mielonego maku
300 g jabłek tartych
125 g masła w temperaturze pokojowej
100 g cukru
4 jaja
4 łyżki kaszy mannej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Garść rozdrobnionych orzechów (niekoniecznie)
Garść suszonej żurawiny

Tarte jabłka wymieszać z mielonym makiem. Masła w temperaturze pokojowej wymiksować z cukrem, następnie dokładać żółtka, jedno po drugim dokładnie miksując. Do jabłek z makiem dodać masło z cukrem, kaszę manną, proszek do pieczenia, żurawinę i orzechy. Wszystko dobrze wymieszać. Białko ubić na sztywno, następnie dodac do masy mieszając ostrożnie łyżką. Formę do pieczenia wysmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Otrzymaną masę przelać do formy i piec przez 50 minut w temperaturze 180 st. C.

Składniki polewy:
100 g czarnej czekolady
50 g śmietanki

Połamaną czekoladę rozpuścić i dodać śmietankę aż składniki się połączą.
Ciasto ostudzić po czym udekorować polewą czekoladową.


1 komentaras: