Rageliai su kalakutiena

Mano mylimasis tiesiog dievina pyragaičius, pyragėlius, bandeles, ragelius ir viską kas su mėsa. Turbūt vyriška prigimtis šaukia MĖSOS. Nors jau net ateinančiam gimatdieniui užsiskęs MĖSOS tortą (taip taip, sakė nori didžiausio mėsos torto) ir dažnai neigia, kad mėgsta saldžiuosius kepinius, bet pirmasis suvalgo 70% gaminio. Ech ir kaip pasakyti, kad jis nemėgsta saldumynų - savęs apgaudinėjimas. Na su ta mintimi, kad mano vyras "nemėgsta" saldumynų, tai palepinau jį rageliais su kalakutiena. Džiaugės lyg valgydamas super patiekalą. Palepinkite ir jūs savo saldumynų nemėgėjus :) :) :) 

Tešlai reikės:
300 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto
5 šaukštų grietinės
1 kiaušinio
druskos, kepimo miltelių

Gaminimas: 
Labai paprasta!!! Visus produktus sumaišyti ir gerai išminkyti. Padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Kol tešla relaksuosis pasigaminsite įdarą.

Įdarui reikės:
2 svogūnų
250 g kalakutienos kapotos gabaliukais arba faršo
balzamiko acto
druskos, pipirų, cukraus
virinto vandens
1 kiaušinio trynys

Gaminimas:
Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir kepinti ant aliejaus su lygiom porcijom druskos ir cukraus. Pabarstyti pipirais ir įpilti šaukštelį balzamiko acto. Svogūnus kepinti iki auksinės spalvos. Tuomet sumaišyti su kalakutiena, pagardinti prieskoniais ir įpilti pora šaukštų virinto, atvėsinto vandens (kad nebūtų sausa).

Tada iškočioti tešlą apskritimais (galite daryti taip pat, kaip kibinų recepte minėjau), dėti po šaukštą mėsos, perlenkti per pusę, gerai užspausti ir formuoti ragelį. Gausis 14-16 ragelių. Juos aptepti kiaušynio trynio, vandens, druskos plakiniu ir dedame į okaitę kepti. Kepti 20 min., 200 laipsnių temperatūroje.

Puikiai tinka prie taurės tamsiojo alaus :) :) :) Ir jūsų vyras bus pats laimgiausias!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą