Babuoliukų traškučiai

Mano gimtinėj obuolius visiuomet džiovindavom žiemai ant pastogės  ir juos kramsnodavom kaip guminukus. 
Pernai prieš kalėdas teko pabuvoti Vokietijoje ir ten visur aplink buvo vien obuoliai obuolėliai, bet keista, kitaip džiovinti nei man įprasta. Tokie traškūs, saldūs, tirpstantys burnoje... mmmm.... net dabar seilę gaudau pagalvojus :) Ir vėl žiema artėja, vakarai ilgėja vien bulvių traškučių gi nevalgysi tai prisigaminsiu maišą obuoliukų traškučių. Taip tų pačių traškių, saldžių, tirpstančių burnoje :)

O reikės:

4 obuolių (kiek telpa į visas kepimo skardas ir orkaitę :) :) ))
šiek tiek cukraus pudros
cinamono ar kitokių mėgstamų prieskonių
(aš naudojau saldžių patiekalų prieskonių mišinį iš Kinijos)

Taigi obuoliukus gerai nuplaunam ir supjaustome kuo plonesniais griežinėliais. Sudedame į skardą, apibarstome cukraus pudra (nepadauginkite!!!) ir prieskoniais. Ir kepame 120 laipsnių orkaitėje 2,5 valandos (viduryje kepimo apvesrkite). 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą