Jamaikietiška žuvis / Jamaican-style fish

Be to, kad valgau viską, taip pat dievinu ir žuvį, jūros gėrybes ir t.t. Turbūt jau minėjau, nors ir gyvenu prie pat jūros, bet, kad rastum šviežios, kątik iš vandens ištrauktos žuvies reikėtų labai pasistengti arba pačiam užsiimti jūrine žvejyba (kas jau mano planuose :) ). Na, bet karts nuo karto galima ir pasistengti, ir save pasilepinti. Šiandien buvo kaip tik ta diena! Mmmm.... Dievinu skanų maistą. Ai, o jei prie temos tai gaminau baltą žuvį jamaikietiškai. Prie šios žuvies priederinau savo padažiuką/garnyriuką, kuris tiko idealiai, ir šiuo metu manau, jei jo nebūtų buvę - nebūtų taip IDEALIAI skanu.  

Taigi 2 porcijoms jums reikės:
1 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų piprų
5 cm ilgio imbiero, nulupto ir susmulkinto
2 šviežių, raudonų čili pipirų, smulkiai pjaustytų
druska
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
apie 400 g baltos žuvies ( du gabaliukai po 200 g )
4 didelių bulvių, nuskustų ir supjaustytų gabaliukais

Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumaišykite piprus, imbierą,, čili pipirus, alyvuogių aliejų, druską. Įtrinkite žuvį prieskonių mišiniu. Likusiu prieskonių mišiniu įtrinkite bulvių gabaliukus. Tada bulves sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Po 15 minučių, šale bulvių sudėkite žuvį ir kepkite dar 15 minučių.

Padažui jums reikės:
2 saujų šviežių porų, pjaustų žiedeliais
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
pusės citrinos sulčių
druskos

Gaminimas:
Įkaitinkite aliejų, sudėkite porus ir visus likusius ingridientus. Viską gerai maišykite pora minučių ant gana kaitrios ugnies ir galite dėti ant žuvies viršaus, kuri jau laukia lėkštėje su bulvėmis. SKANAUS!



Jamaican-style fish
Serves 2:
1 tsp pepper
5 cm piece of fresh root ginger, peeled and finely chopped
2 fresh red hot chillies, deseeded and finely chopped
salt
1 tbsp olive oil
2 fillets of white fish
4 potatoes, peeled and cut into bite-sized pieces 

Preheat the oven to 200. Mix pepper, ginger, chillies, salt and olive oil. Smother the fish with most of the spice mixture. Put to one side. Toss the potatoes with the remaining spice mixtures and place in a roasting tin. Put in the oven to roast for 15 minutes. Add the fish to the roasting tin and roast 15 minutes. 

Souce:
2 handful leek, finely slised
2 tbsp olive oil
1 tsp honey
1/2 lemon juice
salt

Add  leek, honey, lemon juice, salt to the hot olive oil and boil for 2 minutes. Done!

2 komentarai:

  1. Skaniai atrodo:) O kur gyveni ant skurdžios jūros kranto?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju :) Jūra ta pati, bet turbūt žvejai skirtingi :) Gdynia - mano miestas :)

    AtsakytiPanaikinti