Kepta višta / Baked chicken

Kol iki savaitės galo karaliausiu namuose viena, tai galėsiu sukelti visus receptus, kurių neturėjau laiko sukelti. Nes kitą savaitę nusimato viešnagė gimtinėj tai jau turbūt mane lepins garumynais, o pati neturėsiu galimybės gaminti... Nors kas ten žino kaip bus :) 
Taigi vištienos mėgėjams tikrai puikus receptukas. Paprastas, bet ne peprastas!


4 porcijoms reikės:

8 gabaliukų vištienos, su oda. 
druskos ir pipirų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų miltų
6 juostelių bekono, smulkinto 
1 svogūno, smulkinto
2 česnako skiltelių, tarkuoto arba smulkinto
3 saliero lazdelių, smulkintų
3 morkų, smulkintų
1 mažos stiklinės balto sauso vyno (150 ml)
400 g pomidorų, be odos, smulkintų
200 ml karšto daržovių sultinio (aš naudojau karštame vandenyje ištirpintą Knorr kubelį)

Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Gerai suprieskoniuokite vištieną su druska ir pipirais, tada apibarstykite miltais. Įkaitinkite šaukštą aliejaus, didelėje, karščiui atsparioje keptuvėje, kurią vėliau būtų galima kišti orkaitėn. Sudėkite vištienos gabalus, odos puse, žemyn į keptuvę, kartu su bekonu ir kepkite 5-8 minutes ant didelės ugnies iš kiekvienos pusės, kol viskas apskrus . Išimkite iš keptuvės ir atidėkite šalin.
Sumažinkite šilumą ir sudėkite likusį aliejų su svogūnais ir žiupsneliu druskos. Kepkite maždaug 5 minutes, kol svogūnas suminkštės, tada pridėkite česnaką, salierą, morkas. Kepkite dar 5-6 minutes, kol suminkštės .
Padidinkite šilumą ir įpilkite vyno. Leiskite užvirti ir kaitinkite, kol alkoholis išgaruos. Supilkite pomidorus ir sultinį. Šiek tiek pakaitinkite. Sumažinkite šilumą ir sudėkite atgal vištienos gabaliukus bei bekoną. Pašaukite orkaitėn ir kepkite apie valandą. Įpilkite daugiau sultinio, jei pradeda džiūti . Patiekite su bulvių koše.




Baked chicken with onion, garlic and tomatoes

Serves 4
8 chicken pieces, skin on
salt and freshly ground black pepper
2 tbsp plain flour
2 tbsp olive oil
6 streacky becon rashers, chopped
1 onion, finely chopped
2 garlic gloves, grated or finely chopped
3 celery sticks, finely chopped
3 carrots, finely chopped
1 small glass of dry white wine
400 g tomatoes, skined, chopped
200 ml hot vegetable stock (I used hot water + Knorr)

Preheat the oven to 200 C. Season the chicken well with salt and black pepper, then dust with the flour. Heat 1 tbsp of the oil in a large flameproof casserole over a high heat. Add the chicken pieces, skin-side down, together with the becon, and coo the chicken for 5-8 minutes on each side until everything is golden. Remove from the pan and set aside. 
Reduce the heat to low and add the remaining oil to the casserole with the onion an pinch of salt. Sweat for about 5 minutes until soft, then add the garlic, celery, carrots. Sweat for a further 5-6 minutes until soft. 
Incease the heat to high once again and add the wine. Let boil for e few minutes until alcohol has evaporated. Tip in the tomatoes and their juices and pour in the stock. Gently biol for a few minutes more. Reduce the heat to simmer and return the chicken and bacon to the casserole. Stir through, cover andtransfer to the oven to cookfor about 1 hour. Top up with more stock if  it begins to dry out. Serve with creamy mashed potato.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą