Čili ir svogunų marmaladas/ Chilli and onion marmalade

Marmaladas, kuris puikiai tiks paskaninti Kalėdų kalakutą, vištą ar kitą patiektą paukštį. Šį marmaladą pirmą kart įsigijau Estijoje, Taline. Pirkau vyrui lauktuvių. Kai paragavau netikėjau, kad jis gali būti toks skanus. Pasinėrusi į ilgas paieškas radau savo tobulo marmalado receptą. Aštrus, saldus, rugštus tiesiog SEKSAS burnoje :) Šiemet tokius marmaladus dovanoju pažystamiems, bendradarbiams ir t.t. šv. Kalėdų proga!






2 šaukštai alyvuogių aliejaus

6 vidutinio dydžio svogūnai, supjaustyti pužiedžiais
2 česnako skiltelės, sutrintos
5 bird’s eye čili pipirai, susmulkinti
1 red banana čili pipiras, susmulkintas
200 ml cukraus
100 ml vyno acto
1 citrinos sultys
1 šaukštelis druskos

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Suberkite supjaustytus svogūnus ir kepkite ant vidutinės-mažos ugnies apie 30 min. Tada padidinkite iki vidutinės, pridėkite česnaką ir čili. Nuolat maišant kepkite dar 10-15 min arba iki kol svogūnai pasidarys auksinės spalvos. Suberkite cukrų, druską, actą ir citrinos sultis. Maišykite kol cukrus ištirps. Tuomet užvirkite ir kai užvirs sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ugnies. Nuolatos pamaišant dar kepkite 40-50 min, kol masė taps lipni ir karamelinė. Sudėkite į sterilizuotus stiklainiukius. Laikykite šaltai. Laikyti galimia iki 4 sav. Skanaus!






2 tbsp olive oil

6 medium brown onions, halved, thinly sliced
2 garlic cloves, crushed
5 bird’s eye chillies, sliced
1 red banana chilli, halved, deseeded, finely sliced
200 ml caster sugar
100 ml wine vinegar
1 lemon juice
1 tsp salt

Heat oil in a heavy-based saucepan over medium-low heat. Cook onion, covered, stirring occasionally, for 30 minutes or until soft. Increase heat to medium. Add garlic r and chilli. Cook, stirring occasionally, for 10 to 15 minutes or until onion is pale golden. Add sugar, salt, vinegar and lemon juice. Stir for 3 to 4 minutes or until sugar has dissolved. Bring to the boil. Reduce heat to medium-low. Simmer, stirring occasionally, for 40 to 50 minutes or until mixture has thickened and caramelised. Spoon into a hot sterilised jar. Seal. Cool. Store in fridge for up to 4 weeks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą