NEtinginys [PL]

Galėčiau šį mėnesį pavadinti svečių mėnesiu. Nespėjus pasidžiaugti tyla bei ramybe vėl pilni namai šurmulio. Nors tas šurmulys ir malonus, bet gi vistiek norisi pabūti su savimi :) 
Mama visuomet rodė pavyzdį, kad svečius reikia pasitikti kuo šilčiausiai ir vaišinti vaišinti vaišinti... Taip gi ir darau! Nors orkaitė vis dar nesumontouta, bet vistiek tenka suktis iš padėties ir gaminti pyragus, pyragėlius. Šiek tiek fantazijos ir jau labai tradicšką tinginį pagaminau itin netradiciškai. Beja skonis gavosi labai panašus į SNICKERS šokoladinių batonėlių. 

Reikės:
1 dalis
600 g. tešlainių sausainių ("Gaidelis")
250 g. šokoladinio kondensuoto pieno (jei saldintas pienas be šokolado tai + šaukštas kakavo)
100 g. pieniško šokolado
150 g. sviesto

Gaminimas: 
Sausainius sutrupinti. Sviestą išlydyti, sudėti šokolado skilteles ir supilti kondensuotą pieną. Viską maišant kaitinti ant vidutinės temperatūros ugnies kol viskas ištirps ir taps vientisa mase. Kai šokoladinė masė bus paruošta, užpilti ant sutrupintų sausainių ir gerai viską išmaišyti. Suberti viską į formą, gerai suspausti ir padėti stingti į šaldytuvą.

2 dalis:
1 indelis RUDUDU
200 g minkšto sviesto

Gaminimas:
Pašildome RUDUDU, kad būtų šiltas (su indeliu dedame į karštą vandenį ir šildome 20-30 min). Sviestą pasidaliname į kelias dalis. Maišome mikseriu kol taps purus. Dedame po kelis šaukštus RUDUDU ir vis maišome iki vientisos masės, kol baigsis RUDUDU. Paruoštą masę dedeme ant pyrago, gražiai išlyginame.


3 dalis:
300 - 400 g. lazdyno ar kitų mė giamų riešutų (geriau be luobelės)

Gaminimas:
Iš tiesų nėra čia ką gaminti, bet kadangi mano riešutai buvo su luobele tai teko padirbėti pirščiukais. Riešutus gerai pakaitinti ir tada lengviau nusiima luobelė. Kai jau bus riešutai paruošti juos gražiai "susodinti" ant karamelės.  Ir bent 6 valandas palaikyti šaldytuve. 

Taip pat galite viršų papuošti šokolado dryžiukais :) Wuolia, štai ir turim nekeptą, bet visai ir ne tinginių tinginį!
Saldžiai skanaus! :) 



Etap I

600 g herbatników pełnoziarnistych (nie maślanych)
250 g mleka czekoladowego skondensowanego słodzonego (lub mleka skondensowanego słodzonego + 3 łużki kakao)
100 g czekolady mlecznej
150 g masła

Pokruszyć herbatniki. Rozpuścić masło na średnim ogniu, dodać czekoladę i mleko skondensowane. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Otrzymaną masę czekoladową przelać do naczynia z pokruszonymi herbatnikami. Następnie wszystkie składniki wymieszać. Zawartość przełożyć do formy, równomiernie rozprowadzić i mocno dociśnąć. Formę odstawić do lodówki.

Etap II

1 op masa karamelowa (kajmak)

200 g masła

Wszystkie składniki włożyc do jednego naczynia. Ciągle mieszając  rozgrzewać na  średnim ogniu przez około 15 minut do uzysknia lepkiej i gęstej masy. Nieco ostudzoną masę równomiernie rozprowadzić po wcześniej przygowonej i zesztywniałej podstawie.

Etap III

300 – 400 g orzechów laskowych lub innych wg. uznania

Orzechy rozłożyć po całej powierzchni ciasta. Formę wstawić do lodówki na kolejne 6 godzin.

1 komentaras: