Troškinta triušiena

Užsimaniau į medžioklę, o gyvūnų tai gaila... Tad nuėjau i Lidl ir nusipirkau itin gražiai atrodantį triušelį (atrodė gražiai, nes dažnai būna pamėlęs, nors mano galva taip neturėtų būti). Jei kam labai skaudės širdelę ir nagalėsite sukapoti jo, tai kvieskit stipriąją lytį į pagalbą! ! !
Receptas visiškai nuo 0 sugalvotas mano, nes niekur to nesimokiau, o kitų receptai nuobodžiai skamba arba kaip dažniausiai būna neturiu pusės indigridientų :) Taip buvo ir šį kartą - teko traukti viską ką turiu ir impovizuoti. Vertinkit Jūs :)

Reikės:
1 vudtinio dydžio triušio (pas mane buvo 1,2 kg)
2 morkų
1 didelio svogūno
1 raudonos paprikos
3-4 didesnių galvučių česnako
2 vidutinio dydžio pomidorų
5 didelių bulvių
konservuotų šparaginių pupelių daigų (nebūtina)
garstyčių
kokosų pieno
rozmarino
baziliko
druskos
pipirų
cukraus
krapų
aliejaus

Gaminimas:
Triušį sukapoti ir idėti į puodą, užpilti vandeniu, įdėti druskos, pipirų ir virti 30 minučių. Nusksti bulves, perpjauti į keletą dalių ir taip pat užvirti su druska. Kol verda triušelis bei bulvės galima pasiruošti daržoves. Supjaustyti morkas ritinėliais, svogūnus kvadratėliais, česnako galvutes tiesiog sutraiškyti peiliu. Viską kepinti ant aliejaus su šiek tiek druskos, cukraus, pipirų. Kol kepa pirmosios daržovės galima susipjaustyti likusias: paprikas, pomidorus. Kai jau nebeturite ką veikti, užpilkite puoduką triušio sultinio ant keptuvėje kepamų morkų, svogūnų ir česnako. Likusią dalį sultinio nupilti (jo prireiks dar vėliau). Ant triušio uždėti paprikas, pomidorus, uždengti ir palikti. Į keptuvę su sultiniu ir svogūnu idėti šaukštą garstyčių, rozmarina, baziliką, konservuotus šparaginių pupelių daigus ir pusę stiklinęs kokosų pieno (rozmarinas, bazilikas pagal skonį). Viską patroškinti dar 5 minutes ir tada užpilti antr triušio su paprika bei pomidorais. Jei trūksta drėgmes (neapsėmė triušio skysčiai) tuomet papildomai užpilti sultinio (man prireikė dar 2 stiklinių). Uždengti ir virti ant mažos ugnies apie valandą (nepamirškit vis patikrinti, pamaišyti). Išvirusias bulves sudėti į troškinį ir dar troškinti apie valandą. Nuspręsti ar gana jau troškinimosi teks patiems, kai bemaišant pamatysite, kad triušio mėsa gražiai nusineria nuo kaulų ir skyčio pakankamai daug nugaravo. Pabasrtykite šviežiais krapais ir skanaukite! :)




2 komentarai:

  1. 'Išvirusias bulves sudėti į troškinį ir dar troškinti apie valandą.' Tai kas is tu bulviu tada liks?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuotraukoje aiskiai matyti, kad lieka bulvės :)

    AtsakytiPanaikinti