Pikantiški cukinijų blyneliai

Valgydama šiuos blynelius sakau, kad ir daržovės gali būti skanios kaip mėsa! Taip, blyneliai išties labai skanūs, šiek tiek aštroki ir lengvi. Idealūs vakarienei patiekiant su bulvių piure arba užkandžiams laukiant pagrindinio patiekalo, nes jie tokie pat skanūs ir šalti! 



4 porcijoms jums reikės: 
4 vnt. sprindžio dydžio cukinijų
2 kiaušinių
4 valgomi šaukštai sijotų miltų
1 aitrioji paprika (tinka ir džiovinta arba piri piri keli lašai)
pusės citrinos sulčių
sauja tarkuoto parmezano sūrio (tinka ir "Džiugas")
druska
pipirai

Gaminimas:
Cukinijas nuplauti, supjaustyti šiaudeliais (kaip pateikta apatinėje nuotraukoje). Įmušti kiaušinių trynius, suberti miltus, parmezaną, smulkiai pjaustytą papriką, įspausti citrinos sultis, druską, pipirus ir gerai viską išmaišyti rankomis. Tada likusius kaiušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į paruoštą cukinijų masę. Kepti alyvuogių aliejuje kol gražiai pagels. Kaip ir minėjau galite patiekti su bulvių piure, mėtų ir citrinos padažu ar tiesiog šaltus! Skanaus!


Kaip pjaustyti cukinijas


2 komentarai: