Karštos rudens salotos

Pilni namai rudeniškų gėrybių, tad eksperimentai liejas per kraštus. Šiandien susapnavau karštas daržovių salotas. Atsikėlusi, žinoma, puoliau jas gaminti. Laaaabai trūko skrudintos juodos duonos, bet kadangi mano šalyje jos nėra, o ir kepti nebuvo kada, teko pasitenkti paprasta balta duona (Lietuvoje tai panašiau į batoną). Kumpį naudojau paprastą rūkytą kurį atsiuntė mama su visu lauknešėliu, todėl valgomas, kaip prabangiausias PARMOS kumpis :), bet jūs galite naudoti ir jūsų mėgstamiausią kumpį. Salotas gaminau 2 asmenims, todėl praporcijos bus mažos.

Reikės (paruošimas):

1 nedidelės cukinijos (nuplauti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Supjaustyti griežinėliais).
1 didelės morkos (nuskusti, supjaustyti griežinėliais ar šiaudeliais. Apšlakstyt a.aliejumi, druska ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.).
3 nedidelių burokelių (nuplauti, nusausinti, pašlakstyti a.aliejumi, druska. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 60 minučių. Nulupti. Supjaustyti kubeliais).
2 saujų kalafiorų žiedynų (pavirti 2 min pasūdytame vandenyje. Nupilti. Vandenį nugarinti. Pakepti ant sviesto su kalendra, kmynais, aštria paprika).
Mėgiamio kumpio.

Padažui reikės:
2 didelių česnako skiltelių
50 ml balzamiko acto
nepilno šaukšto medaus (galite keisti rudu cukrumi)
šiek tiek druskos
aštrios paprikos 
3 lašeliai piri piri padažo.

Gaminimas:
Česnaką nulupti, sutraiškyti, susmulkinti, pakepti alyvuogių aliejuje su šiek druskos. Balzamiko actą kaitinti su medumi. Tada supilti česnaką ir likusius prieskonius (druską, papriką, piri piri). Dar šiek tiek pakaitinti. Apšlakstyti į lėkštes sudėtas daržoves. Uždėti kumpio. Patiekti su paskrudinta duona. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą