Tradiciniai švediški PEPPARKAKOR [eng]

Artėjant Kalėdoms norisi namus užpildyti nuostabiu cinamono, imbiero ir mandarinų kvapu. Šiandien mano namai būtent taip ir kvepia, nes išbandinėju naujus imbierinių sausainiukų receptus. Vienas puikus, labai skanių, traškių švediškų sausainių (PEPPARKAKOR) receptas. Iš pateiktos masės gaunas apie 70 sausainiukų. Užteks ir sau pasigardžiuoti ir išpuoštus nunešti į svečius!


2015
Jums reikės:
150 g sviesto
150 g rudojo cukraus
130 ml klevų sirupo
2 a.š malto imbiero
1 a.š malto cinamono
0.5 a.š kardemono
1 a.š. kepimo miletlių
1 kiaušinio
800 ml miltų

Gaminimas:

Sviestą, cukrų, syrupą arba medų ir visus prieskonius sudėti į nedidelį kaitinimo indą ir viską išlydyti. Kai taps vientisa mase perpilti į didelį indą ir palikti ataušti 10 min. Kai masė atauš įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite. Tada berkite 200 ml miltų, kepimo miltelius ir viską maišyti. Tada vėl pusę likusių miltų ir gerai išmaišius supilti likusius miltus. Palikti masę valandą laiko pastovėti šaldytuve, apsiraminti. Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite 4 mm blyną ir išspauskite norimas formas. Dėti į skardą ant kepimo popieriaus ir kepti 8-10 min 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsintus galite papuošti įvairiausiais raštais!



Traditional Swedish gingerbrad cookies (PEPPARKAKOR)
2016
For the cookies:
Makes about 70 cookies
150g butter (chopped)
150g brown sugar
130 ml golden syrup
2 tsp ground ginger
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground cloves
1 tbsp baking powder
1 egg
800 ml plain flour

Method:

Preheat oven to 180°C. Melt butter and combine in a medium saucepan with brown sugar, golden syrup or honey and spices. Pour mixture into a large mixing bowl and left 10 min. Beat egg and add to mixtureadd baking powder, followed by flour, one cup at a time. Blend thoroughly. Left 1 hour. On a floured board, roll out the mixture, approximately 4mm in thickness. Use cookie cutters to create gorgeous shapes. Bake on a baking paper lined for 8-10 minutes. Cool and decorate as desired.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą