Kepenėlių pyragas

Šitam kepiniui sulaukiau tik vieno komentaro "didžiausi komplimentai!", o pati galėčiau tik pakartoti, kad nėra neskanaus maisto, yra blogai paruoštas maistas. Vat paimkite ir pagaminkite šį kepenėlių pyragą tam, kuris nemėgsta kepenėlių ir labai nustebsite, kai paprašys pakartoti. Šeštadienio rytas prasidėjo tobulai! Skonis nerealus patiekiant su grietine ar šiltu grietinėlės padažu. Valgykite ir daugiau nedrįskite sakyti, kad kepenėlės neskanu!!! Na, o kas alergiškas kepenėlėms pakeiskikite vištienos, kalakutienos faršu. 


22 cm apvali kepimo forma. 
6 porcijos.

Šiam pyragui reikės 15 lietinių blynų pagal jau mano minėtą receptą: http://le-cooking.blogspot.com/2013/09/lietiniai-blynai.html

Įdarui reikės:

400 g maltų vištienos kepenėlių 
1 tarkuotos morkos
2 kubeliais pjaustytų svogūnų
cukrus 1:1 druska
alyvuogių aliejaus

Plakiniui reikės:
1 kiaušinio
3 šaukštų grietinės
4 šaukštų vandens
1 šaukšto pomidorų padažo


Gaminimas:
Alyvuogių aliejuje pakepkite morką, svogūnus su lygia dalimi druskos ir cukraus. Kai svogūnai bus minkšti į keptuvę sudėkite kepenėles. Pabarstykite druskos, pipirų. Viską kepkite dar 5 min. 
Ant kepimo formos dugno paklokite du blynus. Dar du lietinius pasilikite viršui. Ant likusių blynų dėkite kepenėlių įdaro ir suvyniokite juos į vamzdelius. Susuktus blynus vieną šalia kito sudėkite į kepimo formą ratu ir užpilkite 70% kiaušinio plakinio (kiaušinį, pomidorų padažą, vandenį, grietinę gerai suplakti).
Užklokite likusiais dviem blynais. Torto viršų aptepkite likusiu plakiniu. Pyragą kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 30 min. Galite baigiant kepti užbarstyti tarkuoto sūrio. Patiekti su grietine. SKANAUS!

Šalto pyrago pjūvis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą