Bulvių pyragėliai / Potato cakes

Turbūt jau manyje užprogramuota norėti bulvinių patiekalų. Pamatai bulves ir taip užsimanai mamos kepto bulvių plokštainio, vėdarų ar tiesiog bulvinių blynų. Juk pas mamą skaniausia! Na kadangi aš ne mama ir mėgstu eksperimentuoti pagaminau virtų bulvių ir fetos sūrio pyragėlius, blynus ar kaip bepavadinsi -nepagadinsi. Pyragėlius galite pateikti kaip pagrindinį patiekalą su grietinės padažu ar kaip garnyrą, kuris puikiai tiktų prie lašišos.

4 porcijoms jums reikės:
500 g nuskustų bulvių
5 šaukštų miltų
1 svogūno, nulupto ir tarkuoto
sauja  šviežių svogūnų laiškų, gerai smulkintų
125 g feta sūrio, smulkinto
2 kiaušinių, lengvai išplaktų
druskos ir maltų pipirų
alyvuogių aliejaus

Gaminimas:
Išvirti bulves sūdytame vandenyje. Virti 15-20 minučių arba kol suminkštės. Nupilti vandenį ir sutrinti. Sutrintas bulves sumaišyti su svogūnu, svogūno laiškais, feta sūriu, miltais ir kiaušiniais. Pabarstyti druskos ir pipirų.
Alyvuogių aliejų pilti į nelimpančią keptuvę ir kaitiniti iki vidutinės temperatūros. Miltuotomis rankomis, iš bulvių,  formuoti didelius kamuoliukus ir juos lengvai suploti. Atsargiai dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Jei reikia dar pilkite aliejaus. Patiekite karštus. Skanaus!


Potato cakes
Serves 4

500 g floury potatoes, peeled
1 onion, peeled and grated
5 tbsp plain flour
handful of fresh chives, finely chopped
125 g feta cheese, grated
2 eggs, lightly beaten
salt and ground pepper
olive oil

Boil the potatoes in a pan of salted water for 15-20 minutes until soft. Drain, than mash. Mix the mashed potatoes with the onion, chives, feta cheese, plain flour and egg. Season with plenty of salt and black pepper. Heat the olive oil in a non-stick frying pan over a medium heat. Using floured hands, scoop up large balls of the potato mixture, roll and flatten slightly. Carefully add to the hot oil, and fry for 2-3 minutes on each side until golden, topping up the pan with more oil, if needed. Serve hot.

1 komentaras: