Amerikietiški šonkauliukai

Vaikystėje šonkauliukus dažniausiai valgydavome tiesiog virtus. Tai buvo vienas skaniausių dalykų :) :) :) 
Dabar mano skonio receptoriams netaip įtiksi :) :) :) Bandžiau atrasti mėgstamus, man skaniausius keptus šonkauliukus. Nors teko valgyti ir namų šeimininkių gamintus ir paprastų valgyklų ir restoranų gamintus - skaniausi buvo kolkas vieni - Lenkijoje, Sopote amerikietiškame restorane. Leisiu sau pripažinti, kad patys baisiausi buvo Vilniuje, restorane "Bokšto vartai". Jie buvo netik, kad beskoniai ir guminiai (tiesiog apvirti ir užpilti BBQ padažu), bet dar ir šalti.Virtuvės šefas apgeilestaudamas atsiprašė ir pasakė, kad permažai pašildė (PAŠILDĖ???!!! Tai kokio velnio tu vadiniesi restoranu...) ir negana to paguodos prizui atnešė alaus... Mes jo neprašėme ir tikrai nenorėjome. Po tokios patirties šonkauliukus valgysiu tik namie!!! Ir štai jums mano išbandytas, ir tikrai tobulas gaminimo būdas norint, kad mėsa būtų puri, minkštai, tirpstanti burnoje ir nuo kaulo nusmautų pati, o nereikėtų ją atrajoti (toks žodis yra lietuvių kalboje yra? :) Kaime naudojam kaip karvė žolę valgo - pakramto, praryja, atryja ir vėl pakramto :D :D :D) 

2 porcijoms šonkauliukų jums reikės:

500 g šonkauliukų
100 g balto, sauso vyno
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas medaus
druskos, pipirų, čili pipirų
(nebijokite eksperimentuoti, pakeiskite vienus produktus kitais ir galbūt atrasite savo tobuląjį receptą)

Gaminimas:
Visus indigridientus (neskaitant šonkauliukų) sumaišyti ir šiek tiek pašildyti, kol medus išsilydys. Tada šonkauliukus supjaustyti po 2-3 kauliukus, sudėti į kepimo indą, užpilti juos paruoštu padažu ir uždengti dangčiu. Jei neturite tokio indo su dangčiu, kad nedingtų drėgmė, tuomet apsukite indą folija. Taip gausis indetiškas efektas. Na ir kepame 2-2.5 valandas, 170 laipsnių orkaitėje. Tada nuimame dangtį (foliją) ir 10 min kepame atvirai, kad šiek tiek apskrustų (jei inde perdaug skysčio nupilame arba tiesiog padedame ant grotelių mėsos gabaliukus).
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą