Avokado salotos

Prieš keletą metų nemėgau avokado. Niekaip nesuprasdavau, kaip galima valgyti tokį sviestinį dalyką. Nemėgau iki tol kol nepragavau armėniškų avokado salotų (o gal labiau avokado užtepėlės). Tai itin paprastas receptas: gerai išnokęs avokadas, čili pipiras, druska, pipirai, šviežia kalendra, alyvuogių aliejus, laimo citrina (armėnai dar tarkuoja žalio svogūno, man perdaug kartumo suteikia, todėl aš jo nededu). Čili pipirą susmulkinam, viską sumaišom, šakute pertrinam ir vuolia! Tikrai puikaus skonio pagardas ant duonos, garnyras prie žuvies ar net Nacho pagardinti.
Po šio receptėlio avokadą pradėjau valgyt beveik kasdien. Tai puikus vaisius, turintis savyje daug vitaminų ypač vegetarams reikalingų baltymų, kurių negauna iš gyvulinės kilmės produktų, gerina kraujo kūnelių gamybą. Kažkur esu skaičiusi, kad avokadas tai vitaminų bomba smegenims, nes jame itin daug lecitino, kuris skatina smegenų veiklą, todėl žmogus būna žvalesnis. Taigi paprastų, skanių, gaivių, sveikų avokado salotų receptas:


Reikės:
1 gerai išnokusio avokado
2 trumpiavaisių šviežių agurkų
150 g fetos sūrio
nedidelio čili pipiro
mėtos

Padažui:
0.75 citrinos
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
piprų

Gaminimas:

Avokadą nulupti, supjaustyti. Agurkus gerai nuplauti ir supjaustyti. Fetos sūrį susmulkinti mažais gabalėliais. Čili pipirą nuplauti ir gerai susmulkinti. Viską sumaišyti. Padažo indigridientus gerai sumaišyti, pilti ant salotų ir pabarstyti smulkintomis mėtomis. Viską išmaišyti mediniu šaukštu. Skanaus!








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą