Troškinta lašiša

Kaip užsimaniau lašišos.... Nors gyvenu prie jūros, bet geros žuvies gauti nėra paprasta. Na bet jau ko noriu, tai reikia gauti bet kokia kaina :) ane? Taip, kad gavau lašišos ir skubėjau namo gaminti pietukų. Šiandien gaminosi ypač fainai, nes mano virtuvė vis pilnesnė prieskonių ir mano geidžiamų įrankių, nors orkaitės vis dar nėra . . .  Tikiuosi iki Kalėdų sulauksiu ;) 

Taigi bėgat pirkti šių produktų:
400 g lašišos
3 skiltelės česnako
50 g sviesto
1/2 citrinos
druskos
pipirų
rozmarino
kmynų
alyvuogių aliejaus
300 g brokolių
šaukštas grietinės
4 šaukštai pieno
1 arbatinio šaukštelio pomidorų koncentrato
50 g mocarelos tarkuoto sūrio

Kai jau viską turite - gaminate taip:
Išlydote sviestą, susmulkinate česnaką. Smulkintą česnaką kepinat įkaitinatme svieste.Užverdate brokolius ir verdate 10 min. Kol verda brokoliai, susismulkinate lašišą. Ją pabarstote druska, pipirais, rozmarinu, kmynais, pašalakstote citrinos sultimis. Kai česnakas jau minkštas ir virtuvė visa perdevlkusi jo aromatu - sudedate lašišą į keptuvę ir ją kepate apie 10 min. Kol kepa lašiša, nupilate nuo brokolių vandenį ir supilate į apkeptą lašišą. Grietinę, pieną ir pomidorų koncentratą sumaišote ir užpilate ant lašišos. Viską sumaišote ir kaitinate ant didelės ugnies kol išgaruos drėgmė. Kai nebelieka drėgmės deda į lėkštes ir pabasrtote mocarelos sūriu!

Lašišą patiekiau su virtais ryžaiais, agurkų bei baltųjų ridikų salotomis ir žinoma, mano megstamiausiu, baltuoju vynu. Skanaus ir gražaus savaitgalio!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą