16 TOBULŲ KIBINŲ

Daug kartų gaminti ir dar nei kartelio neteko nusivilti. Pats puikiausias karaimų kibinų receptas. 
Kartą viename "tautų" vakarėlyje teko pagaminti kažką tokio, ką turime Lietuvoje. Orkaitės namuose vis dar neturėjome, o vyras taip užsigeidė kibinų, kad pasinaudojant proga, jog organizatoriai orkaitę turi ir gaminome kibinus. Nors jau buvome sotūs ir beveik laimingi nuo rušiskų, baltarusiškų, lenkiškų patiekalų, bet nei vienas neliko abejingas šiam paprastam, bet itin skaniam gaminiui. Visi valgė ir tik vieną garsą leido kramsnodami ir sakydami "rewelacja" - "mmmmm" :) Tad ir jūs galite kuo puikiausiai, be didelių išlaidų ir pastangų pavaišinti svetimšalius svečius arba savo mylimus skrandukus. Che che :) 

16 TOBULŲ KIBINŲ
Įdarui jums reikės:
500 g avienos (tiks ir kiaulienos sprandinė)
1 didelis svogūnas
25 g lydyto margarino
2 šaukštai virinto vandens
druskos
pipirų

Tešlai:
500 g miltų
200 g margarino
3 kiaušinių
100 g grietinės 
druskos

Gaminame:

Turimą mėsą supjaustome itin smulkiai, jei turite tam reikalingą įrankį galite sukapoti. Susmulkinate svogūną. Viską sumaišote t.y. kapotą mėsą, svogūną, lydytą margariną, druską, pipirus, vandenį. Tuomet paliekate pasimarinuoti ir gaminate tešlą.  

Margariną smulkiai susijpaustote, užpilate miltais ir su rankomis maišote kol pasidaro biri masė. Tada įmušate 2 kiaušinius. Likusio kiaušinio dedate tik baltymą (trynys bus reikalingas vėliau). Įmaišote grietinę, druską ir minkote minkote minkote, kol nebelimpa prie rankų. Tada dedatą tešlą valandai pailsėti į šaldytuvą.

Pailsėjusią tešlą padaliname per pusę, tada tas puses dar per pusę, tada tas pusių puses dar per puse na kol gausis apie 16 rutuliukų :) :) :) Rankomis padarote formą, pirštais spausdami arba kočėlu iškočiojate apvalius blynelius (maždaug 10 cm skersmens). Į blynelių vidų dedate po gerą šaukštą mėsos, lenkaite per pusę, pirštais užlipinate kraštus ir juos užlankstote. 

Paruoštus kibinus dedat į kepimo poierium išklotą skardą ir aptepate likusio kiaušinio trynio mase suplakta su šaukštu virinto vandens. Šaunate į 180 laipsnių orkaitę ir kepate apie 25 minutes (kol gražiai paruduoja).

Skanaus!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą