Spaghetti bolognese

Dievinu makaronus! Vienas labiausiai klasiškų makaronų patiekalų spaghetti bolognese. Makaronai, kaip makaronai, bet bolognese padažas tiesiog tobulas!

Reikės:
500 g jautienos faršo
2 salierų stiebų

1 morkos
1 svogūno
2-3 česnako skiltelių
50 g sviesto
50 g alyvuogių aliejaus
2 didelių pomidorų be odelių
2 a.š. pomidorų koncentrato
150 ml buliono
150 ml raudonojo vyno
150 ml grietinėlės
druskos
pipirų
parmezano sūrio

Gaminimas:
Salierų stiebus, morką, svogūną, česnaką susmulkinti labai smulkiai t.y. sutarkuoti morkoms skirta tarka arba tiesiog trumpai pasmulkinti "blenderiu". Visus susmulkintus produktus dėti į keptuvę su išlydytu sviestu ir pakaitintu aliejumi. Kepti ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet sudėti faršą, pagardinti druska bei pipirais, viską sumaišyti ir kepti ant mažos ugnies apie 30 min. Kol kepa faršas smulkiai susipjaustyti pomidorus arba sumalti blenderiu ir sumaišyti su pomidorų koncentratu. Kai baigs kepti mėsytė supilkite pomidorus ir raudonojo vyno stiklinę. Kaitinti kol išgaruos visas vynas. Tuomet supilti bulioną ir taip pat kaitinti kol išgaruos maždaug pusė. Tuomet supilti grietinėlę ir šiek tiek dar pakaitinti.

Po 2 valandų turite tobulą bolognese padažą, kurį galite dėti ant vidutiniškai kietų spaghetti makaronų, pabarstyti parmezano sūriu, papuošti šviežiu baziliku ir SKANAUS! :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą