Eglaitės

Receptas, kuris tiks ir greitiems Kalėdų meduoliams ir meduolinėms eglaitėms gaminti. Tiek meduoliai tiek eglaitės gali stovėti 2-3 savaites. 




11 eglaičių arba 55 meduolių:
300 g miltų
100 g maltų riešutų
2 didelių kiaušinių
130 g cukraus pudros
100 g lydyto sviesto
100 g medaus
1 šaukštelis prieskonių kepiniams
1 šaukštelis kakavo
1 šaukštelis nugesintos sodos


Viską suberiame į vieną puodą ir gerai išmaišome! Masė gausis lipnoka, nepridėkite miltų!!! Kočiojant pasibarstykite gerai miltais ir kočiokite apie 4 mm storio blyną. Darykite norimas formeles arba skirtingų 5 dydžių žvaigždutes. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

300 ml cukraus pudros
3 kiaušinių baltymai
pusė citrinos sulčių

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir po truputi berti cukraus pudrąir citrinos sultis vis plakant. 

Dėti po šaukštuką masės ant eglutės ir klijuoti mžėjančia tvarka. Palikti stovėti kol cukraus pudros masė sustings (parai ar net dviem).




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą