Ale Meksika

Pagaliau šventinis laikotarpis baigėsi ir bus galima vėl stotis į įprastas (arba nelabai) vėžias. Nekenčiu per prievartą galvoti ką pagaminti, kuo daugiau ir dar kopijuoti receptus (aš už mažai, bet kokybiškai). Visuomet, jei gaminu naudojantis kitų receptais, kažką koreguoju pagal save... Ne dėl to, kad man tai neptinka, bet dėl to, kad taip gerai nesigauna, kaip būna pripasakota receptuose. Kaip ir pastarąją savaitę gaminau du tortus, tiek išgirtus, o skonis nuvylė... LABAI nuvylė.Gyvenimiška pamoka . . . Na, kol reabilituosiuos ir seilė tįs pagalvojus apie saldumynus šiandien gaminu ALE MEKSIKA mėsos kukulaičius. Pavadinimą, kaip ir receptą, sugalvojau pati, nes kažkiek priminė meksikietiškus patiekalus (pupelės, malta mėsa, čili t.t). Gaminau, gaminau ir VUOLIAAA! Man patiko, vyrui dar labiau, gal ir JUMS patiks :) 

Jums reikės:
Kukuliukams:
500 g faršo (naudojau kiaulienos)
200 g virtų, trintų pupelių (naudojau baltas)
1 svogūno, smulkiai kapoto
1 didelio čili pipiro, smulkiai kapoto
1 didelės saujos kapotų, šviežių petražolių
5 šaukštų džiuvėsėlių
2 kiaušinių
5 šaukštų virinto, atvėsinto vandens
druskos
pipirų

Padažui:
skardinės smulkintų, konservuotų pomidorų
200 ml daržovių sultinio
2 šaukščiukų pomidorų pastos
1 šaukštelis čili pastos (galite dėti ir džiovintą, smulkintą čili)
druskos
pipirų

Gaminimas:
Viską sumaišyti, palikti pusvalandžiui. Formuoti rutuliukus ir kepti įkaitintame aliejuje iki kol apskrus. Sudėti iškeptus rutuliukus į kepimo skardą. Pasiruošti padažą: sumaišyti visus padažui skirtus produktus. Paruoštą padažą užpilti rutuliukus skardoje ir kepti orkaitėje 180 laipsnių, 40 min. 

Aš patiekiau su bulvių piure ir šviežių burokėlių salotomis.SKANAUS!

P.s. Kaip paruošti pupeles? Užpilkite dvi saujas pupelių virintu vandeniu ir palikti per naktį. Tada kitą dieną jas virkite valandą, pasūdytame vandenyje. Tada nupilkite vandenį ir sugruskite grustuvu arba susmulkinkite blenderiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą