Šilta kruopų mišrainė



150 g perlinių kruopų

150 g žaliųjų lęšių
120 g žalių šparaginių pupelių (gali būti šaldytos), 
200 g spalvotų mažų pomidorų, 
1 saldžios paprikos
300 g rūkytų dešrelių
1 citrinųos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pomidorus ir paprikas nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus perpjaukite pusiau. Papriką supjaustykite juostėmis. Viską sudėkite į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite 140 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. 

Perlines kruopas ir lęšius užpilkite šaltu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir virkite apie 35 minutes. Išvirusias kruopas nusunkite. 1 citrinos sultis sumaišykite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Užpilkite viską ant kruopų ir išmaišykite.



Į verdantį vandenį sudėkite šparagines pupeles. Virkite 2–3 minutes ant stiprios ugnies, tada išgriebkite į ledinį vandenį. Atvėsintas nusunkite ir supjaustykite mažais griežinėliais.

Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Sumeskite griežinėliais supjaustytas dešreles ir pamaišydami kepkite apie 10 minučių, kol šiek tiek apskrus. Kai dešreles bus apskrudusios supilkite ant kruopų. Sudėkite keptus pomidorus, paprikas, šparagines pupeles. Viską atsargiai išmaišykite ir patiekite. 



SKANAUS!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą