Naminiai OREO / Domowe OREO


Reikės / Składniki:
250 g miltų / mąki
5 g kepimo miltelių / proszku do pieczenia
40 g kakavos miltelių / kakao
žiupsnelis druskos / szczypta soli
100 g minkšto sviesto / miękkiego masła
160 g cukraus pudros / cukru pudru
1 kiaušinis / jajko
15 g pieno / mleka
1 a.š. vanilės ekstrakto / ekstraktu z wanilii


Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.  Sviestą išplakti su kambario temperatūros kiaušiniu. Pridėti cukraus pudrą, pieną, vanilės ekstraktą ir maišyti toliau, kol masė taps vienalytė. Į sviesto masę po truputį dėti miltų mišinį ir minkyti kol viskas gerai susimaišys. Iš tešlos padaryti nedidelį blyną, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti 30 min. 

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių.
Atvėsusią tešlą iškočioti 3 mm storio. Išspausti norimą formą, dėti ant kepimo popieriumiu išklotos skardos ir kepti 12 min. Palikite atvėsti ir į tą laiką pasigaminkite kremą.

W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Masło ubić z jajkiem, aż będzie gładkie. Dodać cukru pudru, mleka i ekstrakt z wanilii. Do mieszanki masła dodać mąkę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto uformować w kształcie placka, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 minut.

Rozgrzej piekarnik do 175ºC.
Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, następnie wyciąć ciasteczka i umieścić je na blasze z papierem do pieczenia. Piecz ciasteczka przez 12 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia a w tym czasie zrobisz krem.

Kremas / Krem:
250 g cukraus pudros / cukru pudru
50 g minkšto sviesto / miękkiego masła
30 g pieno / mleka
1 a.š. vanilės ekstrakto / ekstraktu z wanilii

Visus ingridientus sumaišyti ir gerai išplakti. Dėti po pusę šaukštelio kremo ant visiškai atvėsusio sausainio ir suspausti su kitu. Geriausia laikyti šaldytuve.

Wymieszać wszystkie składniki i dokładnie ubić. Dodać po pół łyżeczki kremu na dolne ciasteczko i przycisnąć drugim ciasteczkiem z wierzchu. Przechowywać w loduwce.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą