Triušiena perlinėse kruopose

Ir vėl mano mylimas triušelis dominavo praeitos savaitės patiekaluose! Jis man toks skanus, toks liesas, be jokių riebaliukų, lengvai virškinamas, skanus tiek virtas tiek keptas. Troškintas jau šiek tiek pabodo, todėl teko sugalvoti kažką naujo. Ir vuolia - triušis perlinėse kruopose!!!

Jums reikės:
vieno triušio (mano svėrė 1,2 kg)
1 svogūno (smulkinto kubeliais)
3 saliero stiebų (smulkintų kubeliais)
3 česnako skiltelių (traiškyto ir kapoto)
2 saujų kapotų grybų (naudojau pievagrybius)
1 saujos smulkintų slyvų
150 ml perlinių kruopų (sausų)
150 g šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
druska
pipirai
alyvuogiu aliejus
parmezanas
1/2 citrinos sulčių

Gaminimas:
1. Triušį sukapoti gabalais (neišmesti nei vienos dalies), sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos pipirų ir virti kol triušis bus visiškai išviręs (man truko apie 20 min nuo vandens užvirimo). Kai triušis išvirs išimti jį iš vandens ir atyvėsinti. Tuomet nuimti visą mėsą nuo kaulų ir smulkiai supjaustyti. 
2. Perlines kruopas užpilti 300 ml šalto vandens, iberti šiek tiek drusko, virti 30 min nuo vandens užvirimo. Jei sugeria visą vandenį įpilti triušio sultinio (vandens, kuriame verda triušis. Man teko įpilti 2 samčius).
3. Į keptuvę įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus. Įkaitinti, suberti svogūną, česnaką, salierą, grybus, slyvas, šparagines pupeles. Pabarstyti druska pipirais ir kepti kol svogūnai, bus minkšti.
4. Susmulkintą virtą triušio mėsą pakepti ant šlakelio aliejaus (apie 10 min). 
5. Triušį, keptas daržoves ir perlines kruopas sumaišyti dubenyje. Užspausti pusę citrinos. 
6. Patiekiant užbarstyti Parmezano ar kito kietojo sūrio.




1 komentaras:

  1. Žinau, kad receptas senesnis, bet gal atsakysit - kiek maždaug porcijų jums čia išėjo? Neesu specialistė, tiesiog yra triušis, yra proga - galvoju, ar užteks visiems :)

    AtsakytiPanaikinti