Varškės apkepas

Pats puriausias ir skaniausias mano kada valgytas varškės apkepas!!! Jis toks lengvas... Toks tirpstantis burnoje... Iš pateiktų produktų gaunasi 1kg apkepo. 

Energetinė vertė 100 g - 193 Kcal


500g varškės (naudoju PRESIDENT kepiniams)
3 kiaušiniai
50 ml pieno (naudojau 2 % riebumo)
100 g manų kuopų
100 g baltojo cukraus
žiupsnelis druskos
50 g tirpinto sviesto
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
sauja džiovintų vaisių ar uogų (naudojau kapotas slyvas)
sauja kapotų migdolų ar kitų patinkančių riešutų
šiek tiek sviesto formai ištepti
3 - 4  šaukštai maltų džiūvesėlių formai pabarstyti

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Į varškę sudėti kiaušinio trynius, manų kruopas, druską, supilti pieną, vanilę, riešutus, slyvas bei tirpintą sviestą. Išmaišyti. Baltymus plakti, kol išputos. Toliau vis plakant, pamažu berti cukrų. Plakti, kol baltymai taps standūs ir blizgantys. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Orkaitę įkaitinti iki 190oC.  Gilią kepimo formą (naudojau kekso stačiakampio kekso formą) ištepti sviestu. Dugną ir kraštus pabarstyti džiūvesėliais. Į formą supilti  paruoštą masę. Kepti apie 40 – 50 minučių, kol viršus taps rusvas. Patiekiau su bananų padažu ir šviežiomis braškėmis. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą