Balta duona arba "sovietinis batonas"

Paprasta, bet ne prasta duona. Kai reikia greitai ir nėra nei duonos, nei raugo. Man jis LAAABAAAI priminė sovietinį batoną, kurį taip vaikystėje megdavom tiesiog su dar šiltu pienu :) :) :)

Jums reikės:
500 g kvietinių miltų tipo 550
7 g sausų mielių 

300 ml šilto vandens
60 g minkšto sviesto
1 su kaupeliu a.š. druskos


Gaminimas:
Sviestą užpilti šiltu vandeniu, kad būtų dar minkštesnis ir geriau išsiminkytų. Tada supilti mieles, miltus ir druską. Viską gerai išminkyti (minkiau apie 10 min). Tešlą palikti šiltai apie valandą (per tą laiką ji pakils maždaug dvigubai). Kai tešla pakankamai iškilusi - suformuoti kepaliuką (kartais mėgstu tiesiog 8 bandeles pailgas suformuoti) ant kepimo formos, kuri išklota kepimo popieriumi ir šiek tiek paspausti, kad būtų plokščia (mielės tešlą iškels ir ji bus apvali). Uždengti ir palikti dar 30 min kilti. Ant pakilusios tešlos užberti šiek tiek miltų ir įpjauti. Tada pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti kol gražiai paruduos (jei tai vienas kepalas tai užtruks 35-40 min, jei mažesni kepaliukai apie 20-25 min).


REKOMENDUOJU: vietoje sviesto, pakepinkite ant alyvuogių aliejaus smulkiai pjaustytą svogūną ir šiek tiek atvėsinus sudėkite į tešlą. Pdarykite 8-10 bandelių, kurios puikiai tiks užkandžiauti, ar patiekti su rytine koše. Mano vyras tiesiog alpsta dėl šių bandelių su svogūnu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą