Citrininis / Cytrynowe

Biskvitas:
200 ml cukraus
5 kiaušiniai 
200 ml miltų
1 a.š. kepimo miltelių

Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, programa viršus-apačia. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo. Įdėti pusę cukraus ir plakti kol masė taps blizgi. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir plakti kol taps šviesi, puri masė. Į trynius įdėti baltymus ir lėtai maišyti. Atsargiai  kaskart maišant, per tris kartus sudėti miltus. Tešlą supilti į sviestu išteptą arba kepimo popierium išklotu dugnu formą. Išlyginti ir pašauti kepti apie 40 min. Iškepusį biskvitą palikti atvėsiti. Atvėsusį padalinti į 3 dalis.










Citrininis kremas:
3 citrinų sultys ir nuotarkuota žievelė
2 kiaušinių tryniai
2 kiaušiniai
200 ml cukraus pudros
1 v.š. bulvių krakmolo
100 g sviesto

Visus produktus (išskyrus sviestą) sudėti į prikaistuvą ir maišant užvirti. Pavirti maišant 3-4 minutes. Tada įdėti sviestą ir dar pavirti 2 minutes maišant. Jei susidarys grudeliai pertrinti per sietelį arba sumalti blenderiu. Palikti atvėsti.

Varškės kremas:
50o g varškės
100 g sviesto kambario temperatūros
100 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus


Varškę sumaišykite su sviestu, suberkite persijotą cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tai padaryti gali padėti namuose esanti trintuvė ar smulkintuvas. Kremą pasidalinkite į 3 dalis ir užtepkite ant kiekvienos biskvito dalies. Ant varškės kremo tepkite paruoštą citrininį kremą. Tortą palikite šaldytuve min 4 val. ir galite skanauti! 





Biszkopt:
200 ml cukru
5 jajek – osobno żółtka i białka 
200 ml mąki 
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nastawić na funkcji góra-dół 180 C. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Żółtka utrzeć z resztą cukru na jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek i delikatnie wymieszać łyżką. Następnie w 3 partiach dodać mąkę, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i przekroić je w poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta.








Krem cytrynowy:
sok wyciśnięty z 3 cytryn i skórka z nich otarta
2 żółtka
2 jajka
200 ml cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 g masła
Wszystkie składniki (oprócz masła) umieścić w garnuszku i zagotować i gotować dalej przez 2 minuty mieszając. Jeśli będą grudki przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem. Dodać masło i znów pogotować przez 2 minuty. Wstawić do lodówki na 30 minut.


Krem twarogowy:
50o g serka twarogowego
100 g miękkiego masła
100 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego

Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Jeśli będą grudki przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem. Krem podzielić na 3 części. Posmarować każdy z 3 biszkoptów najpierw kremem twarogowym, a następnie kremem cytrynowym (biszkopt / krem twarogowy / krem cytrynowy / biszkopt / krem twarogowy / krem cytrynowy / biszkopt / krem twarogowy / krem cytrynowy) .  Odstawić do lodówki na minimum 4 godziny (a najlepiej na całą dobę).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą