Sūrio sausainiai / Ciastka serowe

Kepiau jau pora kartų šiuos sūrio sausainėlius ir jie taip greitai dingdavo nuo stalo: tiek namuose, tiek svečiuose, kad neturiu nuotraukos, kaip atrodo iškepti. Na aišku nieko ten stebuklingo, tiesiog rusvesni :) Rekomenduoju prie alaus ar vyno pakramsnoti :) Jūsų vyrai tikrai liks patenkinti :) :) :)

200 g miltų
100 g minkšto sviesto
80 g burokine tarka tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušinių trynių 
4 v.š. pieno
žiupsnelio druskos
1  1 /2 v.š. aguonų bei 1 1/2 v.š. sezamo sėklų

Iš tešlai skirtų produktų (išskyrus aguonas bei sezamą) užsiminkyti tešlą ir pasidalinti į 2 dalis. Į vieną dėti aguonas ir užminkyti, į kitą sezamą. Gautus rutuliukus apvynioti maistine plėvele ir padėti 1 val. į šaldytuvą. Ant lengvai miltuoto stalo išsikočioti tešlą, išspausti norimo dydžio formas (aš, vyniojant į maistinę plėvelę, tiesiog padariau dešros formos ir po to supjausčiau) ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę ~ 20 min, kol lengvai paruduos ;) Skanauti prie alaus ar vyno !


200 g mąki
100 g miękkiego masła
80 g twardego sera, mielony (typu parmesan, DZIUGAS)
2 żóltka
5 lyżki mleka
szczypta soli
3 lyżki sezamu (lub maku)

Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Uformować w kształcie kielbasy salami, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na godzinę. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Salami pokroić na 2-3 mm grubości plasterki i umieścić je na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 20 min. i smacznego!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą