Vakaro salotos

Reikės:
1 didelio baklažano arba 10 mini baklažaniukų
100 g kokteilinių pomidoriukų (perpjauti perpus)
pusės raudonos paprikos (supjaustome kubeliais)
200 g mini morkyčių arba paprastų morkų 
100 g varškės (aš naudoju rūkytą varškę)
100 g ožkos pieno grietinės arba paprastos grietinės
pusės citrinos sulčių

saujos petražolių
druskos ir pipirų pagal skonį
šaukštelis kumino

šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pusę šaukštelio ciberžolės
česnako skiltelė

Gaminimas:
Morkytes sudedame į verdantį vandenį ir paverdame 10 min (jei naudojate paprastas morkas - jas nulupame ir supjaustome šiaudeliais arba griežinėliais). Tad įkaitiname šlakelį aliejaus, suberiame kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, ciberžolę, druską, sutarkuotą česnako skiltelę ir pakepame pora minučių. Tada suberiame morkytes ir dar pakepam pora minučių. Morkytes atidedam į šalį.
Baklažaną supjaustome grižinėliais arba perpus, jei tai mini baklažanai, pabarstome druska ir dedame ant gerai įkaitintos grilinės keptuvės. Kepame iš abieju pusių kol labai stipriai sukepa. Baklažanus išdėliojame ant lėkštės, sudedame pomidoriukus, išdėliojame morkytes, pabarstome kubeliais supjaustyta paprika ir uždedame po keletą šaukštelių paruoštos varškės.

Varškę gaminame taip:
Varškę sumaišome su grietine, citrinos sultimis, smulkiai kapotom petražolėm, pagardinam druska ir pipirais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą