Brokolių sriuba

Reikės:
1 brokolio
alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio juodgrūdžių
žiupsnelio malto muskato

2 šaukštelių kario
pusės citrinos sulčių
nutarkuotos citrinos žievelės
400 ml kokosų pieno

stiklinės vandens
druskos
pipirų

Dekoracijai naudojau ridikėlių sėklų daigus.

Gaminimas:

Brokolus pašlakstome alyvuogių aliejumi, juodgrūdžiais ir kario prieskoniais. Kepame 200 laipsnių orkaitėje, 15-20 min. Tada brokolius sudedame į puodą, pabarstome muskatu, įpilame vandens ir verdame iki minkštumo. Supilame kokosų pieną, užverdame ir viską sutriname elektriniu plaktuvu. Įdedame citrinos žievelę, citrinos sultis, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome, pilstome į lėkštes ir pabarstome juodgrūdžiais, ridikėlių sėklų daigais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir SKANAUS!

P.s. Juodgrūdžių sėklos kitaip yra vadinamos juodieji indiški kmynai.

                                                      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą