DAL su NAAN / DAL z NAAN

Labai labai mėgstu indišką virtuvę. Ji tokia paprasta, aromatinga, neįprasta mūsų gomuriui, bet man laaaabai skani. Šiandien gaminu raudonoju lęšių troškinį DAL ir kepiau indišką duoną NAAN. Receptas čia --> NAAN

DAL 100 g - 110 kcal


8 porcijoms reikės / składniki 
400 g raudonųjų lęšių / czerwonej soczewicy łuskanej
4 svogūnų / cebule
4 a.š. aliejaus / łyżki oliwy
400 g konservuotų, pjaustytų pomidorų / pomidory z puszki, krajony
4 skiltelės česnako / ząbki czosnku
2 a.š. druskos / łyżeczki soli
1 a.š aštrios, džiovintotos, maltos paprikos / ostre, rozdrobnione suszone papryczki
2 a.š. indiškų prieskonių garam masala arba tandari masala / łyżeczki mieszanki jak garam masala lub tandari masala
2 a.š. kurkumos / łyżeczki kurkumy
4 cm šviežio imbiero / kawałek imbiru
2-3 stiklinės vandens / szklanki woda
petražolės / pietruszka












Gaminimas:

Svogūnus nulupu, pjaustau kvadratėliais. Imbierą tarkuoju per burokinę tarką, česnaką taip pat. Puode su aliejumi pakepinu svogūną, pridedu česnaką, imbierą, prieskonius ir maišau. Kai svogūnas minkštas - supilu pomidorus, lęšius ir vendenį. DAL turi virti apie 20 min. Patiekiant pabarsatau kapotų petražolių ir valgau su indiška duona NAAN. 









Przygotowanie:

Cebulę obieram, kroję w kostkę. Imbir ścieram na tarce o grubych oczkach, podobnie postępuję z czosnkiem. W garnku podsmażam na oleju cebulę, dodaję czosnek, imbir, przyprawy i mieszam. Gdy cebula się zeszkli dolewam pomidory, soczewicę i wodę w ilości od 2 do 3 szklanek. DAL musi się ugotować około 20 minut bowiem łuskana czerwona soczewica łatwo się rozpada. Podaję posypaną pietruszką z chlebkiem NAAN.












SKANAUS / SMACZNEGO !!! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą