Sorų košės plovas / Plav z kaszy jaglanej



Reikės / składniki:

500 g pievagrybių / pieczarek
3 svogūnai / cebule
1mažas indelis konservuotų ananasų / puszka ananasów (mała - do 300 g)
6 skiltelės česnako / ząbków czosnku
2 stiklinės daržovių buliono / szklanki bulionu warzywnego
1 stiklinė sorų košės / szklanka kaszy jaglanej
pundelis šviežių petražolių / pęczek pietruszki
150 ml balto vyno / białego wina
2 v.š. sviesto / łyżki masło
druska ir pipirai / sól iczarny 


Gaminimas:
Sorų košę supilti į sietelį ir perlieti karštu vandeniu. Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir kepinti ant įkaitinto sviesto. Nulupti česnaką, susmulkinti ir pridėti prie svogūno. Pievagrybius išvalyti, supjaustyti griežinėliais ir kepinti kartu su svogūnais. Pievagrybiai turi paleisti sultis, o sultys turėtų daugiau nei pusę nugaruoti. Atidaryti ananasų dėžutę. Ananasų sultis, bulioną, vyną supilti į kepintus pievagrybius. Pagardinti druska bei pipirais. Užvirinti ir supilti sorų košę. Sumažinti ugnį ir troškinti uždengus apie 20 min. Gale sudedam saują pjaustytų ananasų gabaliukų. Paragauti ir dar jei trūksta pridėti drusko bei pipirų. Pabarstyti petražolėmis, krauti į lėkštes ir skanauti su baltojo vyno taure!

Przygotowanie:
Kaszę płuczę na sicie, przelewam wrzątkiem i odkładam na talerz. Cebule obieram, kroję w kosteczkę i szklę na masło kilka minut. W międzyczasie obieram czosnek, rozdrabniam i dodaję. Pieczarki czyszczę, usuwam nadmiar blaszek czarnych i kroję w plasterki. Gdy cebula się zeszkli dodaję pieczarki i smażę kilka minut. Musza puścić sok a on odparować. Otwieram puszkę ananasa. Sok dolewam do pieczarek, tak samo postępuję z bulionem i winem. Solę, doprawiam pieprzem. Zagotowuję i wrzucam kaszę jaglaną. Przykręcam gaz i duszę około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję pokrojonego w małe kawałki ananasa. Na koniec, doprawiam jeszcze do smaku pieprzem ewentualnie solą i dodaję pokrojoną drobno natkę pietruszki. Mieszam i rozkładam na talerze.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą