NAAN indiška duona / NAAN chleb indyjski

Vienoje NAAN +/- 230 kcal. 

Reikės / składniki

30 ml vandens  (mielėms) / wody (do drożdży)
10 g šviežių mielių / drożdży
1 a.š cukraus (mielėms) / łyżeczki cukru (do drożdży)

300 g miltų / mąki
70 ml pieno / mleka
1/2 a.š druskos / łyżeczki soli
2 v.š. jogurto / jogurtu
1 a.š. cukraus / łyżeczki cukru
sviesto / masło






Gaminimas:

Nedideliame indelyje sumaišome mieles, cukrų ir vandenį. Paliekame 15 minučių. Dideliame inde persijojame miltus, suberiam druską ir cukrų. Viską gerai išmaišome ir galime supilti paruoštas mieles, pieną, jogurtą. Viską labai gerai išmaišyti ir minkyti rankomis. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltoje vietoje 2 valandoms, kol tešla padvigubės. Kai tešla jau bus padvigubėjusi, pasidalinti ją i 6 dalis. Įkaitinti keptuvę. Iškočioti blyną maždaug 13 cm skersmens (lašo formos) pusės centimetro storio. Dėti keptuvėn, kepti ant vidutinės ugnies iš dviejų pusių. Iškeptą duoną patepti sviestu. 












Przygotowanie:

W niedużej miseczce wymieszaj drożdze, cukier i wodę. Pozostaw na około 15 minut. W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i cukier. Dodaj przygotowane drożdże, mleko i jogurt a zatem wszystko bardzo dokładnie wymieszaj rękami. Ciasto przykryj sciereczką i pozostaw w ciepłym miejscu na okolo 2 godziny, żeby wyroslo x2 razy. Po tym czasie podziel ciasto na 6 porcji. Ukształtuj placki o średnicy okolo 13 centymetrów i grubych na okolo 0,5 centymetra. Nagrzej patelnię i piecz na średnim ogniu z obu stron. Ciepłe chleby pasmaruj masłem. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą